Aalberts WTC Utrecht

Een ´lounge loft office´op de 18e verdieping in het nieuwe WTC met een fenomenaal uitzicht over de stad Utrecht. Vanaf het begin hadden we een visie van een aaneengeschakelde loungevloer, waar werken, vergaderen en ontspannen op een vrije en informele manier over- en samenvloeien. Een plek waar hoogopgeleiden en nieuw talent zich kunnen ontplooien en ontwikkelen.

Deze visie werd tijdens het ontwerpproces zorgvuldig ontwikkeld tot een sterk totaalconcept, met een zuivere basisgedachte: alle besloten ruimtes zijn tegen de centrale kern gepositioneerd, waardoor een maximale openheid ontstaat bij de organisch gevormde gevels. Iedereen kan in een open omgeving werken, communiceren en ontspannen. Als men een deur wilt kunnen sluiten, staan de transparante suites tegen de kern ter beschikking. Elk van hen voorzien van bijzondere wandafwerking, verlichting en uitnodigend meubilair.


De open ruimtes zijn met elkaar verbonden door organisch gevormde elementen. Zij organiseren de werkplekken en bieden ruimte aan opslag en comfortabele zitmeubels. De geïntegreerde LED verlichting en het subtiele spel van gekleurde acrylpanelen geven de elementen hun uitgesproken karakter. De entree, bestaande uit een presentatieruimte met tribune-elementen, een schipvormige coffee bar en een podium met verschillende zithoeken, biedt Aalberts de mogelijkheid om evenementen te organiseren en gasten op een gastvrije manier te verwelkomen. Geflankeerd door twee vergaderzalen met uitzicht op de Domtoren, ademt het hele kantoor in Aalberts een vooruitstrevende comfortabele sfeer.

bron: architectenweb.nl