2.000 ledlampen voor huurflats

Rotterdam – Wooncorporatie Woonbron en energiebedrijf Eneco gaan de verouderde verlichting van de gemeenschappelijke ruimtes van huurflats vervangen door LED verlichting.

De komende maanden worden meer dan 2.000 oudere armaturen in de entreehallen, trappenhuizen en galerijen van woongebouwen in de regio Rotterdam vervangen.

Maatwerk
Het plaatsen van de nieuwe verlichting is maatwerk per locatie en ruimte. In veel bergingsruimten en trappenhuizen bijvoorbeeld brandt de verlichting dag en nacht. Met behulp van lampen met een dimsensor brandt de verlichting straks standaard op een laag niveau. De verlichting schakelt maximaal bij zodra een bewoner in de buurt komt.

Besparing
De nieuwe verlichting gaat vijf keer langer mee dan de bestaande verlichting en verbruikt ongeveer de helft aan stroom. In totaal bespaart Woonbron in 15 jaar ruim 200.000 euro op zijn energiekosten.

Zonnepanelen & cv-ketels
Woonbron en Eneco werken sinds 2012 samen op het gebied van duurzaamheid. Jaarlijks worden 1.500 hr-cv-ketels geplaatst binnen het woningbezit van Woonbron. Ook plaatst Woonbron zonnepanelen. Het gaat om individuele panelen op eengezinswoningen en om collectieve systemen op woongebouwen.

bron: www.cobouw.nl